Čvn 19, 2024
Kategorie: AKTUÁLNĚ, Z domova, ZÁBAVA, ZAJÍMAVÁ MÍSTA

Šikland: Největší přírodní zábavní park v České republice se připravuje na novou sezónu

Čvn 19, 2024
Kategorie: AKTUÁLNĚ, Z domova, ZÁBAVA, ZAJÍMAVÁ MÍSTA

Na novou sezónu se připravuje největší přírodní zábavní park v České republice – Šikland, který ročně přivítá více než 50.000 návštěvníků. Park, který vznikl před třiceti lety díky Liboru Šiklovi, se rozrostl až na současných 80 hektarů. Během této doby prošel park mnoha změnami a modernizacemi, které nejsou vždy viditelné na první pohled, ale mají zásadní vliv na jeho fungování.

V posledních letech byla v Šiklandu vybudována nová čistička odpadních vod, která zajišťuje ekologičtější provoz parku. Po celém areálu byly rovněž položeny optické kabely, což zlepšilo internetové a komunikační služby pro návštěvníky i zaměstnance. Kromě toho byla postavena nová technická infrastruktura zaměřená na dřevovýrobu. Díky tomu budou všechny nové stavby v parku vznikat z dřeva z vlastních lesů a zpracovaného na vlastním katru.

Šikland se také snaží být co nejvíce soběstačný. Během měsíce by měly být spuštěny dvě fotovoltaické elektrárny s celkovým výkonem 120 kilowatt, což parku poskytne ekologický zdroj energie.

Návštěvníci se mohou těšit na nové stavby ve westernovém městečku a na nově upravenou cestu do indiánské vesnice. Pro dovolené Šikland připravil nové tématické balíčky pro zážitkové pobyty a možnosti výletů po zajímavých místech Vysočiny vlastním autobusem.

Šikland je také oblíbeným místem pro dětské tábory. Kvůli velkému zájmu byly přidány další termíny, ale pokud stále hledáte dětský tábor pro vaše děti, je třeba si pospíšit, protože některá místa jsou ještě k dispozici.

Pro lepší představu o programu a parku můžete shlédnout krátký sestřih ve videu níže.

Šikland se těší na nové návštěvníky a slibuje, že nová sezóna přinese spoustu zážitků a zábavy pro celou rodinu.

ZDROJ: internet, youtube, soc.sítě, email