Čvn 2, 2022
Kategorie: RECENZE, Rekreační zařízení

Kemp Jenišov

Čvn 2, 2022
Kategorie: RECENZE, Rekreační zařízení

Dnes vám chceme představit kemp Jenišov. Tento kemp se nachází nedaleko Horní Plané u vodní nádrže Lipno. Ubytovat se zde můžete ve vlastním stanu nebo karavanu. Kemp nabízí ubytování pouze ve dvou mobilheimech – tam je nezbytná rezervace. Tedy vybavené a komfortní chatky zde nehledejte. Pokud však jedete pod stan, kemp vám nabídne maximální komfort. Dostatek vzrostlých stromů nabízí i místa s příjemným stínem. Písčitá pláž je sice malá, ale s přehledem vystačí všem návštěvníkům. Rodiny s dětmi jistě ocení pozvolný vstup do vody. Nepříjemné je však ve větší hloubce bahýnko, které se přichytává na kůži a vytváří „chlupatý“ efekt. Kemp nabízí po celý den dostatek teplé vody k omytí. Sprchy jsou za poplatek 20,-Kč/ 10 minut. Toalety jsou čisté a jejich kapacita je dostačující. Při delším kempování je možné využít i pračky se sušičkou a mrazničky pro namražení lednicových kazetek. Na recepci je možné si za poplatek zapůjčit loďku nebo šlapadlo. Zapůjčení vybavení na stolní tenis je zdarma. Pro děti jsou určena dvě dětská hřiště s trampolínou.

Restauraci hodnotíme také kladně. Jídla jsou chutná a porce dostačující. Naobědváte se zde do 150,-Kč i s nápojem. Rychlost obsluhy je úměrná množství strávníků, dle našeho názoru personál odvádí dobrou práci. Restaurace otevírá v 9 hodin, kdy nabízí snídaně. Ohnišť pro opékání špekáčků je v kempu poměrně hodně, není třeba zakládat žádná nová. Na recepci prodávají také dřevo 60,-Kč/ 60 litrů. Elektrických přípojek je také dostatečné množství. Celý kemp je pokryt wifi sítí, ta je dostupná pouze za poplatek. Obrovským průšvihem však hodnotíme obchůdek s potravinami. Zejména pak přístup paní prodavačky, která zákazníky odbývala se slovy: „Nemám drobné, takže nemusím nikomu vracet.“ 

Pokud plánujete na dovolenou s dětmi, je tento kemp určen přímo pro vás. Během naší návštěvy bylo během nocí v tomto kempu ticho. I v průběhu dne byl kemp perfektním místem pro odpočinek. Kemp má českou i zahraniční klientelu.